2023-03-22 819 浏览
到黄泥头探望朋友,临走时有啲饿就走入广源市场,即刻见到近门口呢间小店—闻心记,食物都几啱个人口味,就决定试下~🥰🐥嫩鸡胸浓鸡汤饭$40门面大大只字写住「浓鸡汤」,食过就知确系货真价实👍🏻首先份量冇得输,一碗足够两人分享,满满饭粒唔会太软,泡于汤中口感依然保持有咬身🍚。配料方面有菜有咸蛋,重点系嫩滑鸡胸,简单用黑椒腌制过,单食都有肉汁,鸡味仲好出。最值得一赞系个汤头,估唔到完全唔咸零味精味。鸡味简单得来相当浓郁且新鲜,另外有种油香混和系当中,就算唔系捞饭,伴菜亦十分滋味😋绝对可以系健身、减肥、老幼人士之选!🐂炆牛肋肉(净食)味道方面好特别,有种独特香料嘅味,相对鸡食有层次,比较适合喜欢浓味嘅人👍🏻。牛肋肉肉质软腍,份量亦不少,有适当嘅脂肪而唔会过腻。最正系肉汁丰富,捞粉面都好夹,会带俾人一种满足感。另外小食都挑选咗两样,性价比不错🌟先系碗仔翅,大大碗好够香滑,配料唔算太多但经已有齐,例如:木耳丝、粉丝、腐皮丝等。食落感觉同坊间唔同,了解过先知原来用上鸡汤制作,果真用心,用料亦好上乘💯压轴出场系腐皮春卷,外面好少见,决定一试。佢利用咗腐皮包住啲鱼肉,手势都唔错卷得几实中间冇松开,唔会见到有

🐥嫩鸡胸浓鸡汤饭$40

🐂炆牛肋肉(净食)

压轴出场系腐皮春卷,外面好少见,决定一试。佢利用咗腐皮包住啲鱼肉,手势都唔错卷得几实中间冇松开,唔会见到有通窿。鱼肉方面食得出鲜味十足,味道系最浓最咸,好够惹味,送酒就最正!🍻