2024-03-23 47 浏览
Lunch time 同同事去食个美味嘅健康养生lunch!我地叫左古早牛肉汤,真系好经典嘅汤底啊!佢嘅汤汁浓郁,牛肉嫩滑,令我回想起去台湾旅行嘅味道。每一口都带有浓厚嘅牛肉香气,好开胃!份量非常充足,超级大份!另外仲见到有一个喺自选面套餐,我地拣咗铁锅牛肉、花枝丸同黑蒜汤底。铁锅牛肉嘅质感好好,肉质鲜嫩,够弹牙!花枝丸都好鲜美,弹牙又咬劲。而黑蒜汤底就系特别啦,佢嘅味道香浓,有种淡淡嘅甜味同埋黑蒜嘅香气,真系好开胃!加埋小食麻辣鸭血同拼豆腐,真系好正啊!麻辣鸭血够辣够麻,好开胃。拼豆腐都好滑嫩,同麻辣鸭血一齐食真系好搭。好中意呢个小食组合盐酥墨鱼春卷,真系超级好食!盐酥墨鱼外脆内嫩!盐酥嘅味道同墨鱼春卷好搭配。每一口都带有香脆嘅口感,真系让人欲罢不能!