2022-07-20 256 浏览
简单。味道。汤面篇♡︎𝗖𝗔𝗨𝗦𝗔𝗟 𝗥𝗘𝗦𝗧𝗔𝗨𝗥𝗔𝗡𝗧♡︎$56:$38 养生花胶云南姬松茸肉排汤配米饭+$12 日本大帆立贝5粒+$6 蚬仔肉1客🧡ᴄʜɪɴᴇsᴇ sᴏᴜᴘ ᴡɪᴛʜ sᴄᴀʟʟᴏᴘ & ᴄʟᴀᴍ + ʀɪᴄᴇ🧡🍲汤底主材料系花胶,花胶俾咗2-3块,几大块食落去爽脆。汤上枱嘅时候系热辣辣♨️,可以配日本珍珠米饭🍚、出前一丁或者米线🍜。另外加钱任加配菜,我就加咗帆立贝同蚬仔肉,帆立贝系正常size,唔会太细粒,食落坚韧唔会浸到淋晒。蚬仔肉就俾咗好多粒✨,食落都正正常常。汤饮落去系住家汤,唔系味精汤😙~$64:$28 清润印度椰子皇花胶圆肉肉排汤配出前一丁麻油味+$18 爆浆芝心牛肉汉堡扒+$8 黑椒牛丸2粒+$10 炸花枝丸两粒🧡ɴᴏᴏᴅʟᴇ ɪɴ ᴄᴏᴄᴏɴᴜᴛ sᴏᴜᴘ + ʙʟᴀᴄᴋ ᴘᴇᴘᴘᴇʀ ʙᴇᴇꜰ ʙᴀʟʟ + ꜰʀɪᴇᴅ ᴄᴜᴛᴛʟᴇꜰɪsʜ ʙᴀʟʟ + ᴄʜᴇᴇsᴇ ɪɴ ʜᴀᴍʙᴜʀɢ sᴛᴇᴀᴋ🧡炸花枝丸闻落好香,食落弹牙。🧀芝心汉堡扒表面煎得香脆,咬落中间芝士系流心🫕。同样,🥩黑椒牛丸都值得称赞,黑椒味道突出同时都系炸得好香脆多汁✨。汤底食到少少
简单。味道。汤面篇

$28 清润印度椰子皇花胶圆肉肉排汤配出前一丁麻油味
+$18 爆浆芝心牛肉汉堡扒
+$8 黑椒牛丸2粒
+$10 炸花枝丸两粒

炸花枝丸闻落好香,食落弹牙。🧀芝心汉堡扒表面煎得香脆,咬落中间芝士系流心🫕。同样,🥩黑椒牛丸都值得称赞,黑椒味道突出同时都系炸得好香脆多汁✨。汤底食到少少椰子味道🥥,另外煲汤肉排唔会煲得过耐🕔,仲系保留到排骨肉嘅质感同肉质味。

📍新界荃湾西楼角路202-216号昌宁大厦1楼52号舖