2016-08-06 325 浏览
已经是第二次去吃,今次同老豆撑枱脚.我们两人点了一人餐, 套餐的特色是食客可以自由配搭(如放弃饮品改为多一个头盘),价钱能够浮动, 由于他们的餐点很大份, 我和老豆选了一人餐再转招牌菜和多加一个头盘就已很满足  上述两个头盘都是以茄子制作, 风味却截然不同, 正! 招牌菜- 烤羊架 - 上次已试过, 今次专程为佢而再黎, 肉质嫰滑而多汁, 啖啖肉连埋一点肥膏放入口, 一大享受, 仲点会谂要节食, 哈哈! 记得要沾上大厨自家制既芝麻酱同蒜蓉酱, 比超市买既酱健康同富有层次感得多, 确实锦上添花!想特别提个饭, 原本以为食唔落架啦, 然而越食越想食, 一粒粒干身而易入口既米, 感觉上刚好可以帮你去除点羊架的油, 而且饭里面应该再配以微量香料, 好开胃, 最后食得干净到好似洗完碟咁呀. 我诚意推介这间食店, 因为里面有对食物深有热情同研究, 又很好客既大厨同职员 (我都花左哥哥仔唔少时间系讨论佢地既食物制作上, 佢好细心讲解各项食物既食材呢~), 食物真系好易拉近不同背景, 不同国家既人! 我一定会ENCORE, 仲有好多款食物未试呢 (menu会耐唔耐转下架)~~
已经是第二次去吃,今次同老豆撑枱脚.

上述两个头盘都是以茄子制作, 风味却截然不同, 正!

2016-08-03
  • 烤羊架