2015-08-19 467 浏览
想黎呢间试下佢既lunch好耐,今日行经荔枝角呢头终于有机会落food court喇!呢度好易揾,地铁一出行一分钟就到,正午时份既平日,唔少打公仔逼住黎揾食,等候期间,眼望望面前超多既食物种类,可以睇啱就自行幻想下会唔会好食,个样啱唔啱食先去收银落单俾钱!呢度有lunch set 选,好西食既风格,几多元化下,无论包食,焗薯,沙律下时,炸鱼,肋骨乜都有啲,真系花多眼乱唔知点简好,而且好似沙律咁,五颜六色,就更加睇到我呢个有严重选择困难症既人,头都晕!好就好在钟意几款食物都可同时点上,一次过满足我几个要求,而且跟餐仲可加钱饮香蕉朱古力奶昔,嘻嘻…… 期待中午时份,人客胧络不断,实在系太多人,food court虽然好多位,但揾个位都唔易嫁,员工忙过不停,事实上是要等等等,等到颈都长,太多人等到基本上已经无晒胃口,以为有得跟餐加16蚊饮香蕉朱古力奶昔,点知话无左好耐了!所以叫左冻朱就算,朱古力好够冻,甜度适中,亦唔会话细杯多冰到俾我一啖饮晒!沙律挺新鲜,色彩好丰富,天气热到食唔落,见到食物几靓,酸酸地咁令人开胃返少少!鱼是你下单就即焗翻下,热辣辣咁奉客,甜豉油令鱼几惹味,但肉质有点0鞋!烟

烟三文鱼碎旦牛角包,牛角包系每日新鲜制造,包吃上来脆脆的,碎旦份量不俗,三文鱼亦可口,是女生吃完必饱的份量!

整体感觉这儿比较适合匆忙而又注重饮食健康的香港人,工厂区来说较少这类西餐,而且坐落美食广场内,确实为打公仔提供多一个方便的选择……
2015-08-19