2012-04-17
我本身一早约左朋友系中环食午饭,点知临时甩底。急忙再另揾朋友食晏,于是改左黎呢间餐厅,因为我买左呢间团购,应该最少一天前要订位,老板好好,我冇订位都照比我同朋友享用午餐。我地拣左1份餐汤、1份田园沙律; 有机野米饭配沙乐美肠、樱桃茄、火箭菜伴蕃茄汁同有机野米饭配野菌鸡肉伴红酒忌廉汁,仲有2樽有机红菜头汁。先讲是日餐汤,酸酸地o既疑似忌廉汤,怪怪地,或者我饮唔惯D有机汤卦?!至于田园沙律,其实真系唔错,可惜系用汤碗载住,整到好似一堆咁,似好似系牛咁食草,我谂用碟上会好D。沙律唔系落沙律酱,而系落醋,酸酸地,都OK!有机野米饭配野菌鸡肉伴红酒忌廉汁都唔错,又大碟,有机野米饭有D似意大利饭,QQ地,配上忌廉汁好易入口。鸡肉切成一小口,唔会太大件,一口一件,大小恰到好处,亦唔多觉有雪藏味。我唔记得问朋友佢果份有机野米饭配沙乐美肠、樱桃茄、火箭菜伴蕃茄汁味道如何?!最后,就系有机红菜头汁,原来红菜头系护肝食物首选,且有丰富铁质,加上纤维极高,能帮助消化,促进肠胃蠕动。虽然红菜头汁咁有营养,我饮唔惯,淡左少少。值得推介再食,够晒有营养、健康。
至于田园沙律,其实真系唔错,可惜系用汤碗载住,整到好似一堆咁,似好似系牛咁食草,我谂用碟上会好D。沙律唔系落沙律酱,而系落醋,酸酸地,都OK! 有机野米饭配野菌鸡肉伴红酒忌廉汁都唔错,又大碟,有机野米饭有D似意大利饭,QQ地,配上忌廉汁好易入口。鸡肉切成一小口,唔会太大件,一口一件,大小恰到好处,亦唔多觉有雪藏味。 我唔记得问朋友佢果份有机野米饭配沙乐美肠、樱桃茄、火箭菜伴蕃茄汁味道如何?! 最后,就系有机红菜头汁,原来红菜头系护肝食物首选,且有丰富铁质,加上纤维极高,能帮助消化,促进肠胃蠕动。虽然红菜头汁咁有营养,我饮唔惯,淡左少少。 值得推介再食,够晒有营养、健康。