2024-08-25
今次嚟幸福椰子鸡汤打边炉,佢哋而家新出咗新嘅放题套餐,平时某啲时段仲有优惠添!详情留意下图:一入去除咗中间嘅枱之外,亦都有好多小包厢,空间感十足店员会好详细咁讲俾你知个鸡汤要煮几耐等等,服务都非常好👍👍👍幸福椰子鸡主打新鲜熬制嘅海南椰子水熬煮成汤底,店员话至少落咗4-5粒椰子水去制作,饮落真系有非常浓郁清甜嘅椰子味,而且里面配有竹笙同埋椰子肉,好似饮住家汤咁清又健康,好正!keep住饮左几碗先舍得加汤打边炉。饮完汤店员会好细心咁入嚟落鸡件,鸡肉新鲜得嚟唔会太肥,好适合配埋咁清甜嘅汤底一齐食,感觉好养生滋润,如果同小朋友👧🏻🧒🏻或上咗年纪嘅父母👵🧓嚟就更加适合不过👍醉舌鸭舌处理得弹牙,肉质细嫩得嚟带有浓浓嘅花雕酒香气,非常入味👏系我今晚最爱嘅小食,encore咗好多次😋即炸响铃薄脆金黄外皮,一咬即碎,可以就咁食或者打边炉都得,店员喺即叫即整,够哂新鲜滚热辣🤤即炸鱼皮非常巨型嘅鱼皮,而且又系即叫即炸,好食过平时喺出边云吞面舖𠮶啲,睇相就知系鱼皮巨大化🤣牛颈脊肉质鲜嫩,带有适中油脂花纹,入汤即熟,食落牛味都几重,啱晒中意食牛嘅朋友。火锅羊肉片羊肉唔会有浓烈嘅膻味,选材唔错,口感柔软,配上椰子
一入去除咗中间嘅枱之外,亦都有好多小包厢,空间感十足
幸福椰子鸡
醉舌
即炸响铃
即炸鱼皮
牛颈脊
火锅羊肉片
羊肉唔会有浓烈嘅膻味,选材唔错,口感柔软,配上椰子汤底一齐食,够晒滋补生津。
海虾
海虾肥美饱满,爽脆弹牙,够晒新鲜甘甜👍👍👍
大沙白
肉饱满,咬下时汁水横流,全部都有开口证明非常新鲜🔥
虾滑
Q弹有嚼劲,带有粒粒虾肉,食落有层次,粉感少,系我最爱嘅食材💯
墨鱼滑
同样都唔会太多粉,亦有粒粒墨鱼感,制作得几好,人比较钟意虾滑多啲。
腊味煲仔饭
全场最特别嘅系估唔到打边炉有得食腊味煲仔饭😲
饭粒晶莹剔透,松软够味,估唔到质素都唔差,食番2碗简直系个完全ending❤️❤️