2021-11-10
成日行过K11 Musea见到呢间小店,无论系装修,定系佢地卖嘅雪糕都好吸引我!入到去先知,原来DAMA系一间新派主打健康嘅素食店,除咗一般嘅沙律,低糖蛋糕等,最出名嘅系佢哋嘅不含蛋奶既纯素雪糕,因为真系同普通嘅雪糕口感同味感都差唔多!🍎招牌水果乌龙茶HK$48水果嘅份量真系好多,食到啖啖嘅果肉,同时都饮到茶嘅苦涩味!甜度唔算太高,所以唔好甜野嘅朋友仔都可以试下!🍹雪梨苹果四季春 HK$42秋冬慢慢渐近,有时喉咙都会比较干燥,呢一杯就好润喉🤤苹果雪梨好香,系会想一饮再饮嘅味道!🥡榴梿雪糕杯 HK$48一打开盖就好香榴梿味,食一啖落口就感受到好重嘅猫山王!呢句系我男朋友讲嘅,因为我系唔食榴梿㗎🤣🤣🤣🥭双味软雪糕 HK$46今日嘅口味只系得火龙果同芒果,但呢个组合都几得意,第一啖食落口唔系好食得出芒果味,但当火龙果个味散去左之后芒果味就浮晒出嚟!雪糕质地好软滑,完全食得出新鲜生果!🧇港式鸡蛋仔软雪糕HK$78朱古力鸡蛋仔包住火龙果雪糕,上面亦都有好多好大粒嘅生果!最底层仲有好多既果仁!朱古力鸡蛋仔味道比较苦,有啲似食紧朱古力早餐壳物😂😂口感比较脆,配上甜甜的雪糕真系岩岩好!
🍎招牌水果乌龙茶HK$48
🍹雪梨苹果四季春 HK$42