2019-03-20 42 浏览
喺香港揾素食一向都唔容易,观塘呢间尚素就既好食又健康,呢间餐厅嘅所有食物仲系纯素Vegan添,不含蛋奶,不加味精,嚟食一餐又可以减少碳排放👌🏻推介畀食素嘅人士啊! 呢度座位阔落,有大枱有细枱,家庭聚会又得,二人撑枱脚又得!我哋二人嚟到就叫咗二人餐,$388加一就可以食到棒住个肚😋 前菜分别系春夏拼盘、柚子酱三色串烧同自家制鹿茸菌煎封饺子,三款都好开胃,特别系拼盘嘅酱汁好惹味,份量仲好大!鹿茸菇仲系香港罕见嘅野生菇菌👍🏻汤品就一人叫试咗一款汤,两款汤都足料、冇味精,住家味道😍主菜嘅拣咗吉列百灵菇扒配山葵沙律酱、甜梅菜蒸峰巢豆腐,同平时素食店嘅假肉唔同,系用一大片嘅百灵菇扒嚟作主菜,加上健康好味嘅山葵酱👌🏻最后糖水喺红豆红米,甜甜哋又足料,perfect ending🤘🏼

呢度座位阔落,有大枱有细枱,家庭聚会又得,二人撑枱脚又得!

我哋二人嚟到就叫咗二人餐,$388加一就可以食到棒住个肚😋
自家制鹿茸菌煎封饺子
春夏拼盘
柚子酱三色串烧

黄耳冬瓜翡翠羹

汤品就一人叫试咗一款汤,两款汤都足料、冇味精,住家味道😍
吉列百灵菇扒配山葵沙律酱
甜梅菜蒸峰巢豆腐