上次食𠮶间甜品舖,真系食过返寻味所以今次再试下,发现原来间甜品舖都嘅老少咸宜㗎㖞。😮⁣樱桃小丸子芭菲 ($58) [好味度:9/10]⁣呢个芭菲嘅口感系非常之有层次,可以食到好多唔同texture嘅嘢。🤩 首先,最顶层系有个好暖嘅朱古力muffin。😍 然后下面自家制嘅雪糕,出面揾唔到咁有奶味嘅雪糕㗎。😋 一冷一暖好match。👍 两个甜嘢之外又有啲酸忌廉去中和返㖞,又系令一阵口感同层次。😚 最后加上烟韧嘅小丸子,真系一个perfect parfait。😂⁣野生蜂蜜红酒炖原只雪梨 ($48)[好味度;6/10]⁣好老实,呢个唔系好好食,但系都系胜在健康。😚 首先,佢唔甜嘅,皆因佢用野生蜂蜜,本身唔会有甜度,好处就系加热都唔会遗失佢嘅营养度,所以非常健康。😊 另外,用红酒去炖呢,开头食落系冇乜红酒味,但系食咗两三啖雪梨之后发现酒的酒精味同埋葡萄嘅酸味会突然涌出嚟,好有趣。🤯 想食得健康啲,又唔想太冇特色嘅话,真系可以一试⁣。😉⁣因为有齐大人钟意嘅健康嘅同埋小朋友钟意嘅甜嘢,所以一家大细去食甜品我非常推荐⁣呢间。👨‍👩‍👧‍👧⁣

樱桃小丸子芭菲 ($58) [好味度:9/10]⁣

樱桃小丸子芭菲