2019-03-31 378 浏览
如果想揾一间”健康”又”美味”又”性价比高”既西餐厅, 我相信系屯门得依一间餐厅完全符合晒以上既要求!系屯门大型商场食到厌晒, 食黎食去都系大型连锁店. 今日终于走出厌闷既商场, 经vcity天桥过去对面d小店, 一试难忘!先讲左价钱先, 大约百几蚊一份set dinner, 有齐晒沙律, 餐汤, 头盘, 主菜 & 生果, 依个价钱系屯门黎讲算系咁啦, 入返商场冇两旧都走唔甩.今晚6点左右到达, 当时已经9成坐爆左, 同女朋友点左combo C猪鞍 & combo E煎三文鱼. 系等餐既时间当中, 系铺中间系自助饮品可以任饮, 即刻斟左热既红枣杞子水 & 冻既玄米绿茶. 平时系出面叫一杯都收我十几廿蚊, 依度竟然系任斟, 唔饮返几杯都唔得.重点环节 set dinner 上菜, 先食沙律, 相当开胃! 再黎饮个罗宋汤, 味道相当好, 唔似出面水稀稀, 亦都冇死加茄酱既味道, 而系每一种材料都有淡淡清香, 各自平衡!再食头盘, 因为两个餐关系, 每样都可以食d😊, 青口不过不失, 没有怪味走出黎, 个炸鸡粒好好食呀! 唔会有多油走出黎, 又有黑白芝麻提味, 我厌佢得三粒太少, 搞到我食得

再食头盘, 因为两个餐关系, 每样都可以食d😊, 青口不过不失, 没有怪味走出黎, 个炸鸡粒好好食呀! 唔会有多油走出黎, 又有黑白芝麻提味, 我厌佢得三粒太少, 搞到我食得一粒!

主菜系 猪鞍 & 煎三文鱼, 猪鞍切落去果时好似有d硬, 但系食落竟然系爽爽声, 再咬多阵系唔似出面铺头果只un, 依旧猪鞍愈食愈有味道! 而煎三文鱼亦都非常香滑, 唔会一切就散开左, 对于女士黎讲依个份量岩岩好.

最后生果作结, 又火龙果, 西瓜, 菠萝 & 提子, 咩野既维他命应该都比我食晒啦挂!

当我满足口食完发现餐厅外已经排满晒人! 睇黎早d食晚餐系岩既. 下次再黎屯门一定会再帮衬依一间铺!

2019-03-31