2018-07-09
作为一台茶爱好者,最近实在有太多台式店出现啦,饮过几次黑糖珍珠奶茶,感觉成个人肿左成个圈阿,今次听朋友讲中环有一间与别不同既茶店,特别健康同天然㖞。去到铺头前面,个装修都几骨致,个环境都几舒服,不过一向对健康同天然呢2个字,我自己本身都标签左味道麻麻既感觉,望住个menu,无乜太大期望之下,突然比我见到有士多啤梨既茶,就特别醒神,咁就系咁而叫左杯芝士草莓极品铁观音。当日有几枱客人,多数系年轻人为主,咁由比钱到拎到杯野饮既同时,欣赏下周边既环境,佢地好似主打不同既茶叶,同一般台茶店唔同既系佢地主打既好似系中国茶,分别系高山乌龙,铁观音,25年珍藏既普,重有唔记得咩龙珠等等,感觉上都几特别。攞左杯野饮果时,一开始觉得$48都几贵下,但睇真d,杯野饮都几大杯,即刻谂起生果档一杯橙汁都成$20果时,感觉特超所值阿,未饮之前,都几期待嫁XD奶盖有好香既芝士味同淡淡既咸味,同出面唔同既系一般都系用果酱来代替,而佢地杯底有新鲜既士多啤梨打碎左既果肉,鲜甜而不带点酸溜,真系耳目一新阿,好少饮得哂成杯手摇茶既我,竟然慢慢就咁饮哂成杯,叹茶之余重好似食左新鲜水果咁,最后,天然健康同味道可以做得咁出色,赞阿
奶盖有好香既芝士味同淡淡既咸味,同出面唔同既系一般都系用果酱来代替,而佢地杯底有新鲜既士多啤梨打碎左既果肉,鲜甜而不带点酸溜,真系耳目一新阿,好少饮得哂成杯手摇茶既我,竟然慢慢就咁饮哂成杯,叹茶之余重好似食左新鲜水果咁,最后,天然健康同味道可以做得咁出色,赞阿!