2021-07-15 2218 浏览
Lunch time起太古揾食尤其难 周围都冇位 同中环有得挥依间Salad Stop! 胜在有位坐 又唔会好多人 加上少少快餐feel可以下载app落单 亦可直接去order然后店员会即刻整合你嘅材料当然有唔少preset salad choice不过唔想食沙律 一定唔够饱所以拣wrap 又见佢wrap超巨型 好吸引😍自选可以拣wrap底: Original/ wholemeal/ Tomato/ Spinach再拣6款材料 🌯Build your own wrap ($65+25)Base 有生菜🥬我拣咗Wholemeal材料: Broccoli🥦, Cherry tomatoes🍅, Edamame, Beansprouts, Mandarin orange🍊, Cucumber🥒另加Seared tuna🐟真系超级超级大个😧从来未见过咁大个wrap整得好快 俾完钱5分钟后已经有仲包得好靓添 方便啲返工人士拎返工司食我为咗影下入面啲馅所以切开 点知爆馅😂成个wrap都好多菜 其实系因为佢原先可拣嘅材料大部份都系菜 然后一定要拣6款同时加上后面有人等住order所造成嘅压力 谂都冇
当然有唔少preset salad choice
不过唔想食沙律 一定唔够饱
所以拣wrap 又见佢wrap超巨型 好吸引😍
再拣6款材料
🌯Build your own wrap ($65+25)
Base 有生菜🥬
我拣咗Wholemeal
另加Seared tuna🐟

真系超级超级大个😧从来未见过咁大个wrap
整得好快 俾完钱5分钟后已经有

仲包得好靓添 方便啲返工人士拎返工司食
我为咗影下入面啲馅所以切开 点知爆馅😂

同时加上后面有人等住order所造成嘅压力 谂都冇谂 直接见到咩就叫咩😂
Build  your  own  wrap

Wholemeal wrap 好好食 厚度啱啱好 质感都系😋好有嚼口
有少少似健康版印度薄饼🫓
又唔会俾啲馅搞到湿晒淋晒 胜在够大块
出面超市都难买到依款wrap
味道上仲有少少咸咸哋

全部材料都好新鲜
🥬生菜清脆 啱晒做base
🍅车厘茄唔多 不过几多汁鲜甜
🍊mandarin orange完全冇皮 少少甜 非常多汁 不过我自己觉得同个wrap唔太夹
🥒青瓜都系咬落清脆 切成一片片 咬落唔硬 但系令wrap更有质感
Edamame好食 保持到佢独特嘅豆香味 依只冇加盐 份量算多啲 每啖都食到几粒 呢个一定要拣💚
Bean sprouts (小豆苗)好少食生豆苗 又几得意㖞 好香豆苗味 食落一条条好似芽菜咁 唔错
其实原先可以拣酱汁 都超多款 不过我就走酱 一来费事食到流晒啲汁出嚟 另外想试吓材料原有嘅味道 三来唔钟意个wrap湿晒
最后加钱加左Seared tuna 因为冇肉有啲dry🤭
都唔少 有6厚片
佢嘅边烧熟 中间就生啲 然后落咗好多黑胡椒碎
吞拿鱼味超重 所以比较腥🤥我自己就麻麻哋阵味
加上我严佢唔够淋 可能熟咗啲 然后黑胡椒味太重…所以唔太好食
下次可能加豆腐或者鸡肉好啲
成个wrap系好好食嘅!好想再去食💕
服务一般 个收银态度差少少
环境都好舒服 有落地玻璃 感觉空广啲
又冇人赶你走或者摧你 其他OL食完就走 多数2个2个 亦都唔少人自己嚟食
CP值高 可能有人觉得$65一个wrap贵 但系佢真系超级大份 食完一定饱 最紧要系好满足😋好似食咗两个burger咁
而且佢材料新鲜丰富👍🏻
食完又觉得好健康😂非常介绍大家去食吓 包食完话好食!
Build  your  own  wrap