2014-09-14 581 浏览
今日去左屋企附近新开嘅茶餐厅食早餐。餐厅唔算大,得几张枱。但系坐得舒服,唔似一般茶餐厅咁挤迫。早餐选择不多,有all day breakfast同其他3个餐。我食左个番茄牛肉米早餐,意外地个米粉ok大份,番茄汤好浓郁,牛肉份量够同埋有d洋葱喺入面。我食到连汤都清埋。个餐包埋一块多士同肠仔蛋。条肠仔唔太油,只蛋比平时食够味。问过老板娘先知佢地用本地农场蛋。所以新鲜d。老板娘仲推介左个太阳花果冻比我,我见10蚊就试下啦。一开就有好香菊花味,见到有龙眼杞子喺入面。个果冻唔甜,食落味道好清新同解渴。好适合夏天食同做饭后甜品间餐厅出餐唔。出餐唔快,但系野食唔油腻,有屋企嘅味道。比一般茶餐厅健康好多。廿几蚊有咁嘅质数真系抵。
所以新鲜d。

2014-09-14
$38 (早餐)
  • 番茄牛肉通,太阳花果冻