2018-06-15
考试后放电之旅,玩前先去医肚,放学乘巴士去到都未到开门时间,不过见店内店员在执紧一份份食材,刚巧一位女店员返工,同我讲不好意思未开,我笑一笑话知道无问题!去附近行下,半小时后开店先返!店内浅木加啲露营⛺️用品,镜上画了啲卡通公仔介绍呢间餐厅用新鲜食材!健康为上!午餐款式以日式为主!落单食物好快到!15种野菜咖哩乌冬🍛($62+$10转乌冬)茄子🍆红萝卜🥕薯仔🥔西兰花🥦椰菜花、紫洋葱、三色椒、小蕃茄🍅、莲藕、南瓜🎃、翠肉瓜、西芹,材料好多,一碗上晒,淋上黄色咖哩汁,好鲜艳夺目,蔬菜们都好新鲜,有脆口嘅西芹、翠肉瓜等,甜美嘅南瓜同三色椒,每种味道独特又平衡到,日本咖哩唔辣,做得几香同杰身!乌冬扁身烟韧,索晒啲咖哩汁,捞乌冬挂汁唔错!好味!份量男士都够食(多到我食唔晒)热茶(跟餐)够晒热,有茶香(饮落似麦茶)猪软骨定食($63)肥髀食溏心蛋见牛乌冬($66)同学仔苹果汁🍹(跟餐加$5)同学仔橙汁(跟餐加$5)肥髀饮店员有礼斯文,午市时间一到,餐厅即刻满座了,连单丁位都要坐,预咗要搭枱!店员爆场都唔会催促!(不过我哋一食完都走,唔好阻人做生意!食材有心嘅餐厅!
热茶(跟餐)够晒热,有茶香(饮落似麦茶)
猪软骨定食($63)肥髀食
溏心蛋见牛乌冬($66)同学仔
苹果汁🍹(跟餐加$5)同学仔
橙汁(跟餐加$5)肥髀饮
食材有心嘅餐厅!