2022-10-17 595 浏览
Green common 系我一向间唔中会去食的素食餐厅,一向欣赏佢既高质之作。我唔系vegan,不过偶然都想身体detox下,所以会去吓素食餐厅食得健康啲今日去咗叹下午茶,三点呢段时间餐厅冇咁迫Menu如下: 👆🏻之前餐厅都仲未有呢个港式餐,特别同满足到香港人嘅需求👍🏻👍🏻内部环境如下,相片外仲有其他枱我叫左👉🏻Omni 新蟹饼蟹饼系第一道上菜嘅,新鲜炸,又脆又热,同真嘅蟹肉好似,问咗职员其实系用咩整,佢话系用植物嘅蛋白质,够晒健康👍🏻配埋泰式甜酱,我自己觉得冇加都够味👉🏻葡汁新炸鱼柳烩藜麦蒟蒻米骤眼一睇有啲似咖喱饭。材料有鱼柳、意大利青瓜、藜麦同埋蒟蒻米,用左蒟蒻米代替意大利饭,口感湿润。蒟蒻米低糖低卡高纤维,个葡汁嘅椰香味都好重,香甜顺滑,加埋鱼柳好饱肚。鱼柳个样做得好似,味道同真正嘅鱼柳就有少少分别,鱼味唔算话好重。👉🏻流心香芋西多士呢个我真系非常推荐。难得Green Common加入返啲香港地道风味,哩个流心香芋西多士,中间夹住香芋流沙,每咬一啖啲香芋流晒出嚟😎香芋香甜绵密,配埋香芋酱,不过本身嘅流心香芋,钟意香芋嘅朋友可以劲加😂😝👉🏻焙茶拿铁焙茶即系煎烘咗嘅绿茶,好香嘅焙茶

今日去咗叹下午茶,三点呢段时间餐厅冇咁迫

Menu如下:

内部环境如下,相片外仲有其他枱

我叫左
👉🏻Omni 新蟹饼

👉🏻葡汁新炸鱼柳烩藜麦蒟蒻米

👉🏻流心香芋西多士

👉🏻焙茶拿铁
焙茶即系煎烘咗嘅绿茶,好香嘅焙茶味,如果有埋拉花就好啦👍🏻

Overall 其实如果下午茶嘅时间去食真系好抵,我见外卖自取仲有七折优惠,个级真系好饱,可以两个人share!环境舒服,重点系食物健康👍🏻下次再encore
  • 流心香芋西多士
  • Omni  新蟹饼