2020-05-03
话说琴日天气好,同女女去南丫岛行下山,顺手食下野,拣左一轮就决定黎农舍食晏,一来佢地入面装修别致 poster好睇,二来睇到评价都唔错👍🏻我地两个12:15左右去到,好在早一步入到去有位,迟多一班船都要等位,食完出番黎睇见有成4-5枱等紧位我地两个都叫左餐,有跟汤/沙律,个汤唔会太浓味得黎仲几好口感,于我自己黎讲就加多少少盐同黑椒就岩口味d大啡菇芝士汉堡+沙律,个包同个菇好好味,又烘得岩岩好,不过整体份量就未必够我呢d大食仔够饱相反女人仔拣既黑松露素菜手工意粉就相对地好够饱,味道同口感都好唔错,几有特色,钟意食黑松露味既人可以考虑试下焦糖鲜奶咖啡,好饮,泡沫适宜,只系记得个底可能已经有焦糖,落糖前试清楚先冰巧克力咖啡够姜,特色野,几好饮,钟意姜汁的朋友可以试下,我估计热的会更好味不过要注意番叫餐到底有无包餐饮,另外加特色野饮要几钱,因为我地以心为心叫餐会包野饮,转特色咖啡都只系加少少钱,结论系埋单呢度要3百几蚊,都唔算平午餐意粉餐$138 个汉堡原价$100以下,转餐可能要加几十蚊,之后两杯野饮可能收左原价,同埋估计有加一,最后少少赶时间就无同店员核对张单,反正惩罚完就算啦😛
Caramel latte
冰巧克力咖啡够姜