2020-12-03
好耐无约朋友食饭,见到Rimi Cafe经OpenRice Book有95折就决定试下~~餐廰有两边位置,一边系日式榻榻米,一边系卡位。布置简简单单,但好有文青嘅感觉!一坐低waitress就好热情咁招待我地,因为之前都有朋友介绍过呢间Rimi Cafe啲鸡翼好食,我哋就专登嗌嚟食下~我自己嗌咗个卡邦尼意粉 ,一上菜,我就留意到意粉上面撒满大大片芝士碎,好足料!酱料偏稠身沾满意粉又够Creamy,意粉软硬适中有咬口。对于我呢个本身细食嘅人嚟讲,份量啱啱好。Lunch Set跟一杯饮品,因为见到Cafe嘅花草茶/果粒茶系列好吸引,我就加咗$20嗌咗杯水蜜桃果粒茶。茶方面,有淡淡嘅蜜桃香,好天然,仲可以自己调节想落几多蜜糖,啱哂依家好多想少糖嘅朋友仔!仲要成壶茶份量好足,饮咗4-5杯都仲未饮完!大推荐!鸡翼方面,我地选择咗蜜糖芥末鸡翼~蜜糖芥末酱普普通通,但个鸡翼炸得好掂,外面脆脆地,入面啲肉仲好Juicy!同朋友慢慢食慢慢倾,坐咗接近2个钟~临走先发现Cafe仲有提供唔同board games,下次准备好嗌一大班朋友仔一齐上嚟玩下!!