2022-06-28 352 浏览
好耐无食打冷!心血来潮就一行4人坐低,店内仲有只黑猫 “阿喵” 🐈‍⬛ 睇场,直接叫咗5个𩠌、两个饭、两碗潮州粥、一只咸蛋破开首先上菜嘅系乌头,师傅一早就整好哂,直接淋汁就食得。哥仔好细心将汁淋满鱼肉,好好食,唔会好硬身。鱼尾仲有个纯正出产Q唛跟著卤水拼盘就上枱,好多好大件,食完块鱿鱼已经滞,肠又肥!最令我惊喜嘅系块蚝饼!佢唔系成块煎,系就咁掉葱同蚝落油炸,变相唔使大家起势用对筷子撕开佢,唔惊食大家口水味,就咁夹就得,每啖都卜卜脆,连啲葱都系脆㗎!食到呢度已经觉得好肥腻,刚好佢就上云耳虾干蒸胜瓜,啲虾干劲大条,好用咬口,蒸到好淋身,一shrup就跌入喉咙,嚼都嚼唔切!最后终于上埋个沙嗲金菇肥牛煲,沙嗲味好浓,牛肉啱啱好唔会太柴,偏辣,但前面已经食到好饱,未食得切下面啲金菇就停晒手,觉得唔好浪费就打包埋决定今晚捞面食!总括而言今晚食得好满足,不过始终佢系半室内,打开成个门口,如果夏天食会有乌蝇飞过黎,不时要用手拨下,但想再打冷都会再黎食!

蒸乌头

跟著卤水拼盘就上枱,好多好大件,食完块鱿鱼已经滞,肠又肥!
卤水拼盘

炸蚝饼