2022-12-10
之前成日经过呢间餐厅嘅旺角分店都长期排满人,一直都冇特别去排队,原来九龙湾都有分店,环境开扬啲加上夜晚嘅MegaBox唔算太多人,应该唔洗排好耐,终于揾日收工同左同事过黎食🫢.🍣🍚三重大极上丼 HKD398呢个好似系佢地最受欢迎嘅丼饭之一,三重包括左蟹肉、中拖同埋海胆🥰Emi就唔系好识食海胆,朋友话都算唔错,蟹肉食落都鲜甜冇雪味~拖罗睇落已经好肥美,个油花都好靓,食落仲几甘香,上面足足有9块拖罗,成碗海鲜仲多过饭,好符合爆丼呢个名呢🈵🈵Emi建议食左海胆同蟹肉先食拖罗,如果唔系成口鱼油味就食唔到海胆同蟹肉嘅味道啦😮🫕 慢煮牛肉芝士火锅丼 400g HKD218近排香港都开始冻冻地,食完鱼生饭再食番个芝士火锅暖下肚先🤪呢款系冬季限定嘅芝士系列,芝士火锅个酱系用橙车打芝士+大孔芝士整成嘅,超级香浓软滑,Menu上有两个推荐食用方法,可以直接拎件牛肉点芝士酱食,又或者可以将芝士直接倒入珍珠饭度食,谂起个画面都满足感🆙🆙我地就用左第一个建议食法,逐件牛肉点芝士酱,好似有feel啲🤣🤣食紧嘅时候经理仲行埋黎俾咗一支黑椒同埋七味粉我哋,佢话可以加落去个芝士酱上面会更加好食,佢真系冇介绍错,Emi都
🍣🍚三重大极上丼 HKD398
🫕 慢煮牛肉芝士火锅丼 400g HKD218
近排香港都开始冻冻地,食完鱼生饭再食番个芝士火锅暖下肚先🤪呢款系冬季限定嘅芝士系列,芝士火锅个酱系用橙车打芝士+大孔芝士整成嘅,超级香浓软滑,Menu上有两个推荐食用方法,可以直接拎件牛肉点芝士酱食,又或者可以将芝士直接倒入珍珠饭度食,谂起个画面都满足感🆙🆙我地就用左第一个建议食法,逐件牛肉点芝士酱,好似有feel啲🤣🤣食紧嘅时候经理仲行埋黎俾咗一支黑椒同埋七味粉我哋,佢话可以加落去个芝士酱上面会更加好食,佢真系冇介绍错,Emi都几钟意呢个食法!跟餐仲会有碗面豉汤同埋玉子烧小食,本身牛肉丼个摆盘都非常之打卡able,整体黎讲成个set有得玩又有得影下相味道都唔错❤️
石榴汁 | 芒果汁 HJD25
爆丼屋
地址 |
九龙湾宏照道38号企业广场5期Megabox1楼21-22号
舖