2024-06-11
今日同朋友去大埔踩单车,终点站系大美督,还车之后就去揾嘢食。见到有间「龙门客栈」,以为系食中菜,行过去睇到原来有汉堡食,所以入咗去试吓。入面装修风格系休闲风,有sofa,有普通餐枱,仲有木枱高凳,我哋拣咗木枱高凳,餐厅虽然无冷气,但系有微微嘅凉风,都几舒服。我哋叫咗一个热狗、一个双层芝士汉堡、一碟薯条、一碟洋葱圈、一杯lemonade 、一杯Mango Smoothie。热狗 $32佢个热狗包有烘过所以外面少少脆、入面软绵绵,夹住一条好Juicy嘅大香肠,加咗芝士同埋煮过嘅洋葱,上面唧左茄汁同芥辣双层芝士汉堡 $53汉堡包旧牛肉唔算好厚,但系咬落去每一啖都有肉汁,睇返Menu先发觉原来系自家制牛肉汉堡扒,唔怪得知同出边嘅汉堡扒唔同,夹埋蕃茄同生菜,都几fresh。薯条 + 洋葱圈薯条同洋葱圈炸得啱啱好,薯条加咗调味粉特别好食,洋葱圈外脆内软。lemonade $18酸酸甜甜,好开胃,系食汉堡包嘅好伴侣。Mango Smoothie $38淡淡嘅芒果味,唔会甜到入唔到口,冰冰冻冻,好适合夏天踩完单车之后饮。同朋友一路食一路倾偈,超级休闲舒适,叉足电之后再出发,行去龙尾滩散步。
热狗 $32
双层芝士汉堡 $53
薯条 + 洋葱圈
lemonade $18
酸酸甜甜,好开胃,系食汉堡包嘅好伴侣。
Mango Smoothie $38