2021-01-26
熟成厚切牛舌丼「熟成」嘅意思真系讲紧佢会全部熟晒,就唔系tender pink 𠮶种七成或者五成熟。不过,咁样就唔代表佢会好un or 痴牙。基本上,除咗有一旧肥膏连埋筋腱位之外,九成嘅牛舌都系弹牙,可以简单轻易地咬开。而且每粒牛舌都烧得咁上下,有金黄色香脆嘅颜色。有啲会特别弹牙,好有𡁻口😛。 黑毛和牛牛扒丼青森温泉玉子食完第一个无玉子蛋版本,就会明白:原来只温泉蛋其中一个用途,系捞埋火箭菜一齐食,如果唔系就会比较似心食草😂 因为佢嘅份量都唔少,确保到有足够嘅纤维😂 两碗嘅牛丼饭都有确切嘅炸蒜片,为牛肉加添左风味😍👍🏻 虽然讲系和牛牛扒,悭始终华都贵,所以其实系薄切嘅🥲 但系都有大概九到十块,每块直径都有返咁上下,都唔会令人太失望👍🏻环境风格如果你想喺香港可以伪装日本旅行,呢间餐厅都几值得嚟自我安慰一下😂 餐牌系日文,服务态度都有日本旅行咁好,当然要加一服务费啦。😏 露天雅座。我去嘅时候,大部份顾客都系坐室内,但其实室外嘅阳光,即使正午12点都唔会直接照住,所以如果天气好,就可以喺出边享受到。
黑毛和牛牛扒丼青森温泉玉子
两碗嘅牛丼饭都有确切嘅炸蒜片,为牛肉加添左风味😍👍🏻
环境风格