2022-06-19
📌米九十Cafe Iki~马湾长途跋涉嚟到马湾 终于有种去旅行嘅感觉😍坐落喺民居 门面设计真系好吸睛🎏平日下昼去都满座 记得提早预订‼️想坐门口位记得提早啲DM店家 留意逢星期二三休息~其实入边装修亦都好日系 有大概六至七张枱食物方面都几多选择 有定食、轻食同甜品👅不过定价偏高 而且用餐时间限时90分钟影相系几开心嘅 不过未必会再去😂1️⃣ 初榨橄榄油浸杂菌拌意大利菠菜芝士饺子𝗥𝗮𝘃𝗶𝗼𝗹𝗶 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗥𝗶𝗰𝗼𝘁𝘁𝗮 𝗮𝗻𝗱 𝗦𝗽𝗶𝗻𝗮𝗰𝗵 $𝟭𝟮𝟴 (𝟳/𝟭𝟬)平时都比较少食意大利菠菜芝士饺 口感几特别🤩不过要尽快食 唔系嘅话会觉得好干!特别钟意佢下面嘅杂菌 味道比较浓🍄份量唔算好多 性价比偏低🥲2️⃣ 𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗥𝗼𝗹𝗹 𝗖𝗮𝗸𝗲 $𝟯𝟴 (𝟳/𝟭𝟬)卷蛋控见到有得拣卷蛋梗系要食😗蛋糕体湿润 中间夹住红豆抹茶味唔算好浓 但唔会太甜🍵呢个价钱要求唔可以太高😂3️⃣ 𝗢𝗿𝗮𝗻𝗴𝗲 𝗮𝗻𝗱 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗖𝗵𝗶𝗽𝘀/ 𝗘𝗮𝗿𝗹 𝗚𝗿𝗲𝘆 𝗧𝗲𝗮 𝗠𝗮𝗱𝗲𝗹𝗲𝗶𝗻𝗲 $𝟭𝟲-$𝟭𝟴 (𝟲.𝟱/𝟭𝟬)一共有三款味道可以选择 分别系柠檬、伯爵茶同香橙朱古力🤘🏻今次试咗香橙朱古力同伯爵茶 似食咗蛋糕
长途跋涉嚟到马湾 终于有种去旅行嘅感觉😍
坐落喺民居 门面设计真系好吸睛🎏
平日下昼去都满座 记得提早预订‼️
想坐门口位记得提早啲DM店家 留意逢星期二三休息~
其实入边装修亦都好日系 有大概六至七张枱
食物方面都几多选择 有定食、轻食同甜品👅
不过定价偏高 而且用餐时间限时90分钟
影相系几开心嘅 不过未必会再去😂
平时都比较少食意大利菠菜芝士饺 口感几特别🤩
不过要尽快食 唔系嘅话会觉得好干!
特别钟意佢下面嘅杂菌 味道比较浓🍄
份量唔算好多 性价比偏低🥲
卷蛋控见到有得拣卷蛋梗系要食😗
蛋糕体湿润 中间夹住红豆
抹茶味唔算好浓 但唔会太甜🍵
呢个价钱要求唔可以太高😂
一共有三款味道可以选择 分别系柠檬、伯爵茶同香橙朱古力🤘🏻
今次试咗香橙朱古力同伯爵茶 似食咗蛋糕仔咁
口感不是外脆内软 而且偏干身😅
香橙朱古力味道比较特别 亦都有朱古力脆脆喺入边🍫
4️⃣ 𝗢𝗰𝗲𝗮𝗻 𝗩𝗶𝗲𝘁𝗻𝗮𝗺𝗲𝘀𝗲 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 $𝟱𝟬 (𝟲.𝟱/𝟭𝟬)
渐层嘅效果好靓 上层奶泡浓郁☕️
咖啡味道偏酸 味道唔算好特别
5️⃣ 丸久小山园宇治抹茶拿铁𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 $𝟰𝟴 (𝟳/𝟭𝟬)
卖相几可爱 有只木匙羹摆喺上面😙
环境服务🥂: 8/10
推荐指数👍🏻: 7.5/10
🍴: 米九十
📍: 马湾马湾大街村中243号地舖
🔍: 10:00-17:00 (Thurs-Mon) *TUE-WED OFF*