2008-06-08
安妮系我由细帮衬到大的面包店 , 我仲好记得10几年前叫百乐门大角咀入面 , 佢都算系几间面包店较大型的一间佢有好传统既 肠仔包 , 鸡尾包 , 麦包 , 排包 , 方包 , 叉烧包 , 奶皇包 , 吞拿鱼包传统到连合桃酥 , 叉烧酥 , 皮旦酥等等传统小食但系亦都有比较特别的日式鸡包 , 鸡批 , 之士包 , 小型pizza , 牛油cookie , 卷旦等等而且仲有好多款cream cake , 芒果布甸 , 甚至你买旦榚一磅 , 你可以自己择公仔 , 择咩味今朝我食既就系日式鸡包 同埋 鸡美包日式鸡包外形非常 beautiful , 入面有白汁加鸡肉 , 火退 , 洋葱面包皮有咸香 , 馅料好食 , 大大个口感丰富鸡尾包我认为系全大角咀最好食的一间面头有之麻 , 横间唔系普通既状饰 , 而系类似墨西哥包既味道入面既馅系咸奶黄椰丝 , 好似流沙包但系liquid 左的流沙包 , 而且有类似沙粒椰丝既口感现在面粉加价 , 而一个 日式鸡包 + 鸡尾包也只售7.5元在一个a1面包都不到的价钱下 , 吃到2个城市乡村风味的面包 , 又饱肚又好味是一种满足感p.s 面包涷了的时候 , 味道
大角咀入面 , 佢都算系几间面包店较大型的一间
传统到连合桃酥 , 叉烧酥 , 皮旦酥等等传统小食
今朝我食既就系日式鸡包 同埋 鸡美包
面包皮有咸香 , 馅料好食 , 大大个口感丰富
鸡尾包我认为系全大角咀最好食的一间
是一种满足感
p.s 面包涷了的时候 , 味道会变得很差 , 用一个微波炉叮一叮佢 , 即时变了人间美食