2022-06-13 1685 浏览
作为新一代嘅年轻人,推车仔嘅茶楼就只有喺电视剧睇过😵‍💫幸好仲有机会嚟体验下传统港式茶楼嘅环境同文化😆星期六嘅朝早几乎坐满晒成场,好彩我哋一行六人都仲有位坐😎姐姐每次推车仔岀嚟嘅时候都好期待,因为唔知会推咩岀嚟🤭所以每round都会好期待!!今次我最惊喜嘅有两样:猪膶烧卖,西米布甸1: 猪膶烧卖今次系我第一次食猪润烧卖!好惊讶有呢个配搭,对我而言系几新奇!因为岀边新式啲嘅酒楼比较少见😵‍💫嚿猪润好足料!又唔会好dry!! 100分!2:西米布甸都系第一次食!我本身以为系冻嘅,点知原来系热嘅!😮热热地食落好暖,又唔会太甜。冇谂过原来可以有呢种食法好味到自己食晒成碗🤭🤭整体嚟讲,今次体验十分难忘,食物方面唔驶讲,姐姐都好热情同细心😌😊会再嚟!

星期六嘅朝早几乎坐满晒成场,好彩我哋一行六人都仲有位坐😎

今次我最惊喜嘅有两样:猪膶烧卖,西米布甸
1: 猪膶烧卖
猪膶烧卖