2023-05-07 41 浏览
星期日同妈咪行新都会,行到攰攰地,见到间糖水舖,款式多元化,传统得黎又创新,啱妈咪去食🤗抹茶汤圆$42抹茶味汤圆入面真流心,抹茶🍵浓而不苦,真系好好食🤤抹茶控必食推介🌟🌟🌟同妈咪黎嗌左个,点食都唔肥功效甜品餐 $88真正点食都唔会肥,选用日本甜菊代糖炖制了✅低卡、零糖份啱晒妈咪食呀😝A甜菊代糖炖桃胶(全素)B生磨玫瑰炖杏仁茶(全素)上到黎打卡able ,妈咪都wow wow声‼️打开月球 满满桃胶,一口一幸福,另有甜糖水俾你添,个人觉得桃胶本来有少少甜味,就无需要再加甜了☺️杏仁茶系全店岀名之作🌟自家制杏仁茶够香浓,饮得岀唔系沟粉冲岀黎𠮶啲但妈咪觉得未系够滑🧐妈咪去到成个餐包办黎食,见佢桃胶加入杏仁茶咁食添呀😜自家制迷你3.6牛乳双皮奶$18确实系双皮奶质地,唔会似炖蛋白,用上3.6朱乳热食更加之好香奶味mini size小朋友都啱食😋店舖装修好舒服,仲有好多杏仁仔cushion ,好可爱櫈,枱以木头为主题,大自然环境,食个甜品可以放松晒🙆🏻‍♀️

抹茶汤圆$42

同妈咪黎嗌左个,点食都唔肥功效甜品餐 $88
真正点食都唔会肥,选用日本甜菊代糖炖制了
✅低卡、零糖份
啱晒妈咪食呀😝
A甜菊代糖炖桃胶(全素)
B生磨玫瑰炖杏仁茶(全素)

上到黎打卡able ,妈咪都wow wow声‼️

但妈咪觉得未系够滑🧐
妈咪去到成个餐包办黎食,见佢桃胶加入杏仁茶咁食添呀😜

自家制迷你3.6牛乳双皮奶$18
mini size小朋友都啱食😋

店舖装修好舒服,仲有好多杏仁仔cushion ,好可爱