2021-07-26
听闻呢间传统日式居酒屋已经系呢度开业约二十年,中途餐牌都冇转过,但仍有好多日本人帮衬,一定有佢过人之处!今次就同钟意食日本菜既朋友一齐黎试下。餐厅环境十分简约,装潢十分传统日式。入座后,店员先送上热毛巾俾我地清洁双手,然后再奉上热茶。豆腐沙律($65)前菜当然要fresh啲,我地一于拣左呢款清清地既沙律~沙律有唔同材料,全部都好新鲜,食落好有层次。如果可以再多啲沙律汁就更好啦😉鸡泡鱼干($95)鸡泡鱼干烧得好香、好软,一放落口,就感受到浓浓鱼油融于口中既感觉,配酒一流!🍻必试!杂锦鱼身($420)拼盘有多款新鲜厚切鱼生,包括:三文鱼、吞拿鱼、带子、油甘鱼、甜虾及海胆。最钟意系带子,十分鲜甜~🍣自家制牛肉薯饼($68)薯饼新鲜炸起,热辣辣就送上枱,要小心热,慢慢食先得~薯饼外层十分香脆,而内里就系十分绵密既牛肉薯蓉,牛肉同薯蓉mix得好好,啖啖都可以食到牛肉味!🤤带子牛油烧($100)一份有四只大粒带子,热辣辣,充满浓浓既牛油味,好正👍日式高菜炒饭($90)呢个都系店员推荐之一,系好传统既日式主食。炒饭炒得粒粒分明,但又唔会过干或过咸,入面仲有唔少配料,包括咸香既雪菜、白饭鱼及白芝麻,好
豆腐沙律($65)
鸡泡鱼干($95)
杂锦鱼身($420)
自家制牛肉薯饼($68)
带子牛油烧($100)
一份有四只大粒带子,热辣辣,充满浓浓既牛油味,好正👍
日式高菜炒饭($90)
呢个都系店员推荐之一,系好传统既日式主食。炒饭炒得粒粒分明,但又唔会过干或过咸,入面仲有唔少配料,包括咸香既雪菜、白饭鱼及白芝麻,好香,味道好传统,有家既味道😜
食食下都听到唔少客人讲日文,甚至店员会同客人用日文沟通,氛围唔错~如果想试返传纯啲既居酒屋,呢间真系可以一试~