2018-01-19 26 浏览
拉面宜加2个世代, 有d餐厅会维持传统风味就好似魂咁, 佢同其他拉面店有d唔同,1. 佢地汤底系用猪骨髓打出黎, 味道超浓, 先讲句, 呢到既浓汤底系好浓,普通 = 浓, 所以如果想饮浓小小叫普通就够, 如果叫浓系真系好浓, 呢到要注意!大家都睇到肉呢就半肥瘦个d啦其实就唔系最主要, 比较主要系面身啦, 面条系比较幼硬身既面条为主, 咬落系比较爽口小小,其二就系汤底, 呢到汤底全部个主要底都系猪骨, 不过可以系猪骨上加d 其他味合成既汤,例如蕃茄猪骨汤等, 味道一样好饮, 辣味汤个个都唔错 推荐可以一试传统vs现代拉面,其实我好中意食拉面, 每间风格都真系好唔同, 呢间系坚持住要传统风味,而的确有好多人系为左食传统风味而揾呢d餐厅, 但唔代表现代近期个d新式无市场我觉得2者都有其市场意义存在 ,如果餐厅可以同时提供到2类既话生意应该会更好,同埋吸引到更多既人黎因为有部分人系反而中意新式小小个d拉面, 而唔中意传统. 我觉得offer到既种类系好重要,太单调会难以系市场生存!

大家都睇到肉呢就半肥瘦个d啦其实就唔系最主要,

传统vs现代拉面,
2018-01-18