1K
2017-05-01 85 浏览
如果喜欢吃日本串烧嘅朋友,这里可以满足到你嘅要求!一出升降机时就感觉到自己即时身在日本嘅串烧店内,大大个空间,可以望到师傅为你烧串串个情况,咁除了串烧外亦有其他美食!基本上系落单后,即叫后由师傅即时烧出,所以师傅都好忙碌!Welcome Veggie$22 ,基本上一坐低就先上嘅前菜,一枱一碟,入口味道较淡口身,但蔬菜够晒新鲜爽口!有青瓜,生菜,加埋萝卜条,重味道前先将舌头refresh 一下!再望望餐牌点了个Nanban 脆炸鸡$50,日式口感,炸得好香脆,而皮薄鸡肉软滑充满肉汁,同韩式又系另一种味道!跟住当然系烧串串,汁烧牛肋肉$40,烧得充满肉汁,肉质嫩滑!之后有牛当然要有猪,鲜芦笋猪肉卷$28,薄切猪肉卷住新鲜爽甜芦笋,肥美嘅猪肉一啲都唔会觉得肥腻,可能夹埋鲜芦笋,入口即时感觉到清新!见到烧肠肠,芥酱骨附香肠$25,师傅烧得皮脆肉香,而咬开时内里充满肉汁,肉质弹牙,超好味!咁食串盐烧新鲜白鳝$58,用了活鳝来烧,烧得皮脆香口,而肉质弹牙烟韧,完全食得出烧鳝嘅鲜味!平时吃饭团,就系紫菜包住吃,今次试试明太子 烧饭团$28,烧饭团饭身外面干身,咬开由见到里面包住明太子,而里面饭身就

基本上系落单后,即叫后由师傅即时烧出,所以师傅都好忙碌!

平时吃饭团,就系紫菜包住吃,今次试试明太子 烧饭团$28,烧饭团饭身外面干身,咬开由见到里面包住明太子,而里面饭身就相对软熟!外面可以用块脆脆紫菜包住食,又另一个口味!

真系认唔住要吃多串,南蛮牛肉烧$45,用塩烧,作简单嘅调味先可以食得出个牛味!上枱时上面放了很多新鲜葱粒,入口肉质嫩滑充满肉汁,配埋啲葱更加美味!如果唔吃葱嘅朋友就可以吃少少试试,日本口味,系日本葱嘅份量额外加都要加钱啦!

咁食吓食吓当然加埋杯日本啤酒Asahi $45,入口冰凉透心!一次过将热气全消!

最后加多半条香草牛油烧粟米$25,栗米超甜,加埋用了香草牛油烧,除了甜味外,重有好香嘅香草味!多重味觉享受!

由装修到布置都好有日式串烧店舖嘅感觉,而食物质素亦好好!另外店员嘅服务亦非常好!人多最好订枱,因佢重有啲房可以一班朋友一起座!