2020-10-14 1469 浏览
之前收工经过天乐烘焙饼店,之后睇到佢系一间比较传统旧式嘅饼店,而入边有一个柜装满咗唔同味道嘅曲奇饼,十分吸引。而我就拣选咗我最钟意嘅旧式朱古力曲奇饼同咖啡味曲奇饼,咁听到姐姐话最低消费可以系廿蚊。我就叫咗半磅曲奇,分开两只味道一包。曲奇饼会用一个密实袋装好。朱古力曲奇 ($47/半磅)唧成花形,松化,以上面𠮶粒朱古力唔会偷工减料,大大粒,配上松化嘅曲奇饼,好match!相比之下,咖啡味曲奇饼冇朱古力曲奇咁吸引,有一阵阵嘅咖啡香味,但质感上冇朱古力曲奇饼咁松软可口。所以,我会比较推介朱古力曲奇饼。其实,店舖内都仲有好多不同曲奇饼嘅味道。我都会想迟啲再去试其他味道。

2020-07-06
外卖自取