2020-06-14 1039 浏览
作为荃湾人,应该会有见过位于路德围嘅呢间西贡金鸡海南鸡。虽然店内装潢比较简陋,但人流亦都唔少,比较多嘅系附近街坊。招牌去骨海南鸡饭嚟到主打海南鸡嘅食店,当然要一试!海南鸡嚟讲份量都算唔错,而且鸡肉都几嫩滑,不过油饭略嫌可以再浓味一啲,如果重少少油香应该会更好。驰名香煎手打鱼蓉饼饭另一个喺餐牌比较吸引眼球嘅有手打鱼蓉饼,喺坊间都比较少见。鱼蓉饼煎出嚟比想像中薄身,不过特别在完全唔油腻,甚至望落有少少太干身。味道中规中矩,唔太食到有鱼味,反而似好薄身嘅咸鱼煎肉饼。如果作为一个𩠌会有啲单调,建议可以当小食嗌,弥补不足。整体食店感觉都比较一般,而饮料方面唔知系水吧太轻手定点,实在有点过淡嘅感觉。其实附近路德围亦有好多驰名美食,只能讲试一次就可以了。味道 ⭐️⭐️⭐️服务 ⭐️⭐️⭐️环境 ⭐️⭐️性价比 ⭐️⭐️⭐️

驰名香煎手打鱼蓉饼饭

驰名香煎手打鱼蓉饼饭