约咗朋友喺大角咀食饭,呢区有好多小餐厅,真系乜嘢菜都有得食,我哋行吓行吓,见到呢间小菜馆,原来大家都喺度食过午餐,记忆中味道好好,不过未食过晚餐,机会嚟啦,即刻入去试吓😆- $168嘅「老火煲南北杏霸王花猪尾骨汤」:先上一碟巨型汤渣,真系材料非常充足,真材实料、货真价实;饮一啖汤,味道超浓郁超鲜味,霸王花、猪尾骨嘅精华完全溶于汤水之中,每一啖都鲜甜,感觉仲非常健康有益,超赞😋- $168嘅「避风塘炒蚬」:蚬肉好新鲜甜美,用大量蒜粒同自家制香料炮制,超级香口超级好味😋- $148嘅「失传酱脆皮生炒骨」:外边微微脆里边肉质软熟多汁,味带酸甜好开胃(原来其中一种酱料系自家制嘅苹果醋),好正😋- $90嘅「腊肠排骨煲仔饭」:热辣辣香喷喷,排骨好鲜味😋,食到煲底仲有饭焦可以刮嚟食,好滋味😋呢餐由头到尾都好好味,厨师功力深厚,抵赞😋

呢餐由头到尾都好好味,厨师功力深厚,抵赞😋