餐厅: 彩福皇宴 (京瑞廣場1期)
资讯:

2023-12-18 1781 浏览
周末天,闲来无事,攞咗铲同屋企人去了这饭店饮茶。坦白讲,这儿嘅茶点充满咗惊喜。首先,𠮶叉烧肠,真系得意㗎! 😋 外皮腍得黎又唔会太腻,叉烧肉味道刚刚好,几正!食落去真系口感滑溜,回味无穷。跟住,马拉糕就有少少令人无语 —— 开始我以为"唔错呀",咬落去好似有啲overcooked,硬啲,食落去有点噶力😅。不过,转战食凤爪,又平衡返啲。虽然咸咗一细丁,但腍到极点,凤爪腍到哂骨,掂!最后,山竹牛肉同烧卖就真系系今次食怏怏𠮶两样突围出来嘅甜头了啦。山竹系牛肉里头带嚟拍手叫好嘅爽脆口感,仲有埋𠮶喼汁,简直系媲美过山车嘅味觉刺激👍。而烧卖,食落去虾仁得意弹牙,冇遮掩嘅鲜味,绝对一于正路!哎吔,真系话多了都白搭,总之呢啲点心令我回味无穷,下次仲会再嚟嫁!记住啊,来这家酒家少少准备,等埋单有时要耐心小小。转眼,屋企人叫我埋单,啊,终于可以攞埋啡嘴,开心行啦!😁🥢🍵