2023-07-22 1521 浏览
#搞串个pantry嚟到香港仔,以前一辈可能会先谂起珍宝海鲜舫🚢,但随著呢艘船沉左后,香港仔又少咗一个回忆😿。但今次我哋就嚟揾另一样传统,填满一下我哋嘅pantry。呢样就系艇仔粉啦!!要食传统艇仔粉🛶,就要到香港仔揾流叔,大家去之前,记住打个电话☎️去confirm吓流叔会系香港仔定鸭脷洲𠮶边。揾到佢之后,你就可以系岸上面落单,佢就会系船上面煮比你食!今次就叫左个杂锦河粉($33),入面有切鸡、烧鸭、叉烧、白鱼蛋,份量非常多!!完全超出呢个价钱嘅应有嘅量!!💥💥河粉唔会太软腍,唔会太烂,唔会太碎,啲𩠌入面,烧鸭嘅香味非常出色!!汤底就采用大地鱼汤🐟底,有种独特嘅鲜香。对住呢个价钱,食住个传统,值得嚟啊!食完仲可以去避风塘睇日落🌅,拍下拖tim💕
#搞串个pantry

午餐