2021-05-06 411 浏览
公司gathering,同事特登订左附近呢间传统英国菜餐厅,话之前试过口味好正宗,好似佢系英国读书时食既一样。呢个沙律我好钟意,菜好新鲜,加左柠檬dressing 食完感觉好fresh同事话呢个系必试既传统英国菜,要将焗脆左既多士点落糖心鸭蛋黄度食,咁香港又真系好少地方有,食落咸脆几得意。蛋外面包左一层弹牙既猪肉,食完多士就可以切开只蛋share主角出场啦,焗好之后侍应就拎出黎俾我地影相,然后话要等多15分钟先食得。切开系刚刚好既medium呀入口即溶,加埋包住黑松露同Ham既酥皮,大爱我地另外仲叫左Carbonara , Margherita同 French fries完全冇谂过睇落普普通通既Carbonara 会整得咁好味意粉咬落软硬适中,芝士味劲浓厚软滑又唔骚,配埋aged parmesan超正,食到停唔到口呀相比之下,呢个pizza显得失色,输晒比劲浓芝士味既carbonara 薯条亦不俗,因为食得到薯仔味同埋调味刚刚好,就算唔点蕃茄酱都好好味个人觉得呢度都几适合gathering 同庆祝,听待应讲佢地平日有做Happy hour,下次可以试下
Green Salad

Scotch Egg & Soldiers

切开系刚刚好既medium呀
入口即溶,加埋包住黑松露同Ham既酥皮,大爱

完全冇谂过睇落普普通通既Carbonara 会整得咁好味
Spaghetti Carbonara