餐厅: 紅雞冰廳
资讯:

2021-04-26 149 浏览
九龙城出名除咗系泰国嘢同埋打边炉之外亦都系唔少传统旧式茶餐厅面包舖集中嘅地方九龙城区嘅食肆亦都可以话系质素有保证 今日去九龙城去附近买面包顺便食个晏昼于是就拣左间茶餐厅试吓地道的既食物跟住就叫咗个 经典传统港式焗猪扒饭🐖$68价钱相对于其他茶餐厅系贵咗少少 可能因为地段关系 店内嘅装修都几传统 平日晏昼时段去都见人龙不断 猪扒饭嚟到布满左芝士 猪扒都有一大块 食落去都几惊喜 因为之前睇过YouTube介绍有间西营盘第一既焗猪扒饭 同今次食嘅猪扒饭相比 觉得呢间餐厅嘅焗猪扒饭更胜一筹 猪扒两边都系脆脆地 饭亦都系炒饭底 最紧要嘅系用料十足 食落去好明显加咗唔少番茄🍅 唔同其他餐厅用番茄酱蕃茄膏代替 所以焗猪扒饭亦都有好浓烈嘅蕃茄味道 同一时间因为蕃茄用料比较多 有啲朋友就可能会觉得个饭比较酸个人就觉得味道啱啱好 炒饭底亦都做得好好唔会系其他餐厅咁净系一兜白饭 总括来讲呢个焗猪扒饭评分都几高 值得一试冻奶茶☕️去亲传统茶餐厅一定要试吓佢哋嘅奶茶先知够唔够地道 咁落去真系传统茶餐厅港式奶茶嘅味道 唔会比个甜味覆盖 而家都好少新式嘅冰室做到呢浸味道 难得传统茶餐厅揾到一定要好好保留!☺️

跟住就叫咗个
经典传统港式焗猪扒饭🐖$68