2021-06-16
马鞍山被谑称为「美食沙漠」,其实区内几个商场食店不少,只不过大部分系集团连锁店,欠缺特色啫。今晚假期后第一日唔想屋企煮,行过商场见到金记冰室,即管试试佢同一般茶餐厅有冇分别。去到今晚都几多人,需要排左大概10分钟先入到。店员都OK Nice,入到去好光猛同干净,系加分既👍🏿今晚收工好肚饿,两个人叫左几多野下,呢度好先进,手机扫下QR Code 自助落单,劲快唔驶等又唔会有人催。招牌菜之一:鲜茄浓汁焗猪扒饭;猪扒系果d 传统整法略嫌松肉粉较多,个炒饭底好食,整体味道同份量都几好,如果可以再多d 芝士同汁就Perfect!铁板美式什扒:见隔离阿姨叫左大大份我地又叫来试下,沙丹猪扒有少少㶶边几好食,个牛扒都唔错,性价比高,系d 薯菜有少少颓。椒盐猪扒:唔知点解今晚系咁叫猪扒,不过呢个菜味道唔错,一家大细叫𩠌食饭既话呢个都真心推介。沙姜鸡(例牌):呢个唔记得单独影张相,可以睇返上面今晚个全餐相。虽然佢俾左份脾我地,不过比起佢餐牌,六十几蚊来讲份量真系差左d,味道OK。罗宋汤好足料,不过味道有d 假。奶茶都冲得唔错,个杯设计好靓。白雪公主,即系云尼拿雪糕加七喜,纯粹贪得意试下。整体来讲,d 野食
罗宋汤好足料,不过味道有d 假。
奶茶都冲得唔错,个杯设计好靓。
白雪公主,即系云尼拿雪糕加七喜,纯粹贪得意试下。
整体来讲,d 野食都系旧酒新瓶,重新包装,如佢slogan 话斋系「传统风味,新派演绎」。起码店面光鲜,食具都有d 设计,摆枱整齐,喺马鞍山大商场入面,味道OK对得住价位,都算食得过。