2024-06-10
大家族食饭 咁啱知道以前食开果间九龙城大同私房菜系尖沙咀重开就打电话约左。新店装修的好靓 咁啱圣诞有埋圣诞树。老板话每晚最多做两围大台 所以一定要事先约。🫡我地叫左十几款菜有几样特别钟意。😛😘燕窝鹧鸪粥 用金华火腿同冬瓜蓉加少少燕窝 好match 好有质感成碗野😙跟住食‘’捞起 ‘’ 老板要要加饭加生菜一齐食几得意D鱼好爽口😚总有我最钟意食既蜜汁火方 佢既做法比较新奇用菠萝同三文治面包 几fresh 成个口感总有乳鸽 D乳鸽汁暖粒粒淋上去加D柠檬 好夹毫无油腻感😍总有碟苦瓜虽然我本身唔钟意食苦瓜 试左一块又真系爽过平时食果D同埋真系唔苦老板话原来佢地啤水啤左两个钟好有心机🙏🏼临尾总有咖喱牛腩加荷叶饭 咖喱好香煮到D牛腩好入味 捞落热辣辣既荷叶饭到 好香口好好送饭最后糖水有陈皮红豆沙 好足料D好香陈皮味食左两个几钟好饱 好啱一大家族饭聚 环境又舒服高档菜式别出心裁 同一办酒楼好唔同好有新鲜感。屋企人食完都狂like .总可以自己带酒上去唔收开瓶费 啱晒D长辈可以带酒上去围威喂饮🤣✅
我地叫左十几款菜有几样特别钟意。😛😘
总有乳鸽 D乳鸽汁暖粒粒淋上去加D柠檬 好夹毫无油腻感😍
最后糖水有陈皮红豆沙 好足料D好香陈皮味