2024-01-22 177 浏览
终于食到传说中嘅「世一豉油鸡」,呢间餐厅系位于观塘嘅工厂大厦。虽然位置比较隐蔽,但系食物质素超级高质,值得慕名而来!嚟到呢一间餐厅,我叫咗佢半只豉油鸡!一上到枱个卖相已经超级靓仔,鸡皮嘅油光好有光泽,见到已经流晒口水,而且佢嘅豉油味道调得啱啱好啱,唔会太咸,亦都唔会太甜!肉质方面保持到弹牙口感嘅质素,而且好嫩。唔怪得知俾人形容为系世一豉油鸡,果然名不虚传😍另外晚市仲有其他嘅菜式,我就试埋佢嘅酸菜鱼,都唔错㖞!佢嘅酸菜调味得好开胃,加埋里面有好多配菜仲有宽粉,嘅口感就比起一般嘅酸菜鱼就有咬口~ 整体质素都唔错,不过我都系觉得豉油鸡好食啲😙钟意食豉油鸡嘅,大家千祈唔好错过呢间餐厅啦😌重点记得要食晒佢啲鸡皮因为真系好好味!