招聘中
月薪 (面议)
$17,000-$20,000
月薪 (面议)
2016-05-09 679 浏览
有人问我谭仔有咩好食我第一个反应系,你系米香港人黎? 第二个反应系,谭仔,除左麻辣米线之外,仲有咩好食? 我既话,就系每次都要食,唔食米线都要食既土匪鸡翼。讲真,谭仔虽然出名抵食好味,但并唔系乜野都好食,水准亦有时下降。 上次食左个皮蛋,就真系出事,因为得个皮有辣味,蛋黄冇味。 就系失败之作。但由始至终,从来冇令我失望过既,就系土匪鸡翼。 每次上碟,都不怎冒热气,因为都封实在焦脆既鸡皮之内,只要轻轻一咬,就同黑芝麻香裂出,再深深咬入鲜嫩既鸡肉之内,汁液带有孜然胡椒滋味,流淌在齿颊之间,酣畅痛快,如同土匪打家劫舍既快感。以牙撕肉,以舌吮骨,几分钟就食得干干净净相传土匪鸡翼既由来,就系以前土匪打劫得来的百家香料,都融入鲜烤的鸡翼当中,粗犷,野性,我食既唔系鸡翼,而系一种向往自由既情怀。
有人问我谭仔有咩好食
以牙撕肉,以舌吮骨,几分钟就食得干干净净