2017-07-07 6845 浏览
在日本工作的朋友难得回港渡假当然要约食饭人未到声先到话系Facebook 见到我屋企附近开左一间蒸气火锅系奄仔蟹任食叫我即刻打电话订位佢成间铺有一张枱设计成成张卡位系铺头外面,方便要吸烟既客人,咁岩朋友系烟民,所以打电话留左出面果张枱但估唔到佢果张枱上面放左一部对街既电视机,无限loop咁播住一个女仔试食呢间餐厅有几抵几好吃既video,开到好大声下,终于我地呢两个钟内就不停比果条女疲劳轰炸同强行洗脑咁烦住我地另外枱面上面会有张纸清楚咁讲解每样食材要蒸几耐一坐低就叫奄仔蟹,等左5分钟,终于等到奄仔蟹黎啦,都算好新鲜,即刻摆去落炉蒸,要等10-15分钟谂任蒸左就叫第二转蟹时,侍应话唔得,要等我地蒸完仲要食哂d蟹先可以再叫第二转,而且叫蟹只可以叫人头蟹,唔可以叫多几只其实蒸蟹已经要等15分钟,蒸完仲要放凉先可以拆壳,要蒸好连食哂成只蟹前后点都要半个钟咁餐厅主打系任食奄仔蟹,但又多多限制咁,真心有点儿小气蟹味道还算唔错,唔多膏但肉鲜甜另外赤虾也是任食,反而大大只好鲜甜,好吃另外仲有一个海鲜盘跟埋,但d海鲜全部好细只另外任叫既肉同丸类好普通,而且任食餐单款式极少,不提也罢,完全可以唔食最后既粥
在日本工作的朋友难得回港渡假
当然要约食饭
人未到声先到
叫我即刻打电话订位

另外枱面上面会有张纸清楚咁讲解每样食材要蒸几耐

咁餐厅主打系任食奄仔蟹,但又多多限制咁,真心有点儿小气

蟹味道还算唔错,唔多膏但肉鲜甜

另外赤虾也是任食,反而大大只好鲜甜,好吃

另外仲有一个海鲜盘跟埋,但d海鲜全部好细只

最后既粥底淡而无味
失望,食左一啖已经唔想再食

呢度野饮系要另外比钱既,任食唔包嫁
而且侍应人手唔够,落单成日揾唔到人

我谂我唔会再黎,亦都唔会推荐比朋友