2023-01-23
每次经过尖沙咀韩国街都见到好多人排队既「海.三碗面」,趁放假终于的起心肝嚟试一试😋舖面装修好简单,成间舖得3张二人枱,只有老板一人打理,由落单到上菜都要俾D耐性,慢工出细货。店内全部面都系用伊面做底,只有3款汤底选择,所有汤底都系由老板每日新鲜熬制10几个钟,绝对真材实料,冇加味精👍汤底分别有海虾浓汤、金华火腿煲鸡浓汤同埋1款期间限定,每碗面都配有烟熏灸烧牛肉,今次试下海虾浓汤伊面($90)同埋金华火腿煲鸡伊面($90)🍜海虾浓汤伊面 $90汤底既虾味非常浓郁,完全唔会觉得油腻👍饮得出系真材实料,熬足10几个钟,汤底完全吸收哂海虾既精华😋又冇加味精,食哂成碗都唔会觉得口渴😊牛肉舖上樱花虾同埋葱花,牛肉既份量好足,闻落有少少烟熏味,食落有油脂既香味,肉质都好软腍,厚薄适中,配合碗面一齐食,简直系绝配🤩🌟 Lamlam脷指数 😋😋😋😋😋 (5/5)🍜金华火腿煲鸡伊面 $90一上枱就闻到好香既金华火腿味,第一啖饮个汤非常鲜甜,饮到鸡既鲜味,食既时候仲会食到金华火腿丝,真系好足料🤩伊面面质弹牙烟韧,好挂汤👍金华火腿煲鸡汤虽然冇海虾浓汤咁重口味,但系金华火腿鸡汤配合伊面一齐食更加夹,钟意食清淡D
🍜海虾浓汤伊面 $90
汤底既虾味非常浓郁,完全唔会觉得油腻👍
又冇加味精,食哂成碗都唔会觉得口渴😊
🌟 Lamlam脷指数 😋😋😋😋😋 (5/5)
伊面面质弹牙烟韧,好挂汤👍
金华火腿煲鸡汤虽然冇海虾浓汤咁重口味,但系金华火腿鸡汤配合伊面一齐食更加夹,钟意食清淡D既一定要试吓🤤
🌟 Lamlam脷指数 😋😋😋😋😋 (5/5)
🌟 Encore指数 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5/5)