2019-05-09 555 浏览
又係大魚大肉既節奏🥰!!銅鑼灣炑八位於黃金廣場一樓,位置極方便,佔地頗廣,大量卡位,兼有privacy 唔會聽到隔離講野,坐得舒服,是我和朋友喜歡這分店的原因。今次同男仔來食,食量較大,可以食傳說中的燒烤套餐($510)🤩🤩🤩🤩🤩超正,有齊牛前胸、梨汁豬梅肉、厚切五花肉、春川雞髀、特大魷魚、大蝦、雞髀菇、秋葵、粟米,真正係豬牛雞海鮮蔬菜都有齊。而最正既係可以以優惠價($150)追加嚴選韓牛胸腹(原價$245)或加+$86要王者牛肋骨(每份只限追加一次)!另外仲有任添的泡菜爐邊蛋及芝士栗米,以及數款不同泡菜前菜及沙律。沙律柚子味甜甜的幾開胃。燒烤方面,我最喜歡既一定係呢條豬五花,店員很好,見我雞手鴨腳仲幫我燒埋。燒豬腩加蒜片用生菜包住食真係最正既配搭🤩燒左幾轉,塊板好快又燒到好多鑊燶...還好店員都好樂意同我地換板。韓牛不錯的樣子🥰雪花都幾細緻,入口有少少似和牛,牛脂香較重。很可惜的是,我地燒耐左😭😭😭😭雖然也是好吃但有點浪費了,兩分鐘已算太久了!每邊燒30秒的話相信可以吃到更美感覺。魷魚好在店員主動過來幫忙燒😂我地自己唔識點剪。另外我覺得較難燒的是雞髀,因為肉比較厚,表面燒燶到黑晒但係

沙律柚子味甜甜的幾開胃。

魷魚好在店員主動過來幫忙燒😂我地自己唔識點剪。

另外我覺得較難燒的是雞髀,因為肉比較厚,表面燒燶到黑晒但係入邊都唔熟,建議剪開佢先燒。

另外今次見到呢度做緊韓國草莓節,好吸引啊!點了兩杯草莓特飲,草莓梳打($38)和草莓菠蘿綠茶($38)。
草莓份量毫不吝嗇,每杯都有好多塊草莓片,記得要搞勻先飲,味道更均勻。

最後最後,是晚重頭戲,係甜品草莓冰沫($62),真係估唔到佢賣相係咁靚!!超大碗,好似有成盒士多啤梨既份量啊🤤🤤士多啤梨醬另上,可以自己控制分量,冰沫口感細緻綿滑,除了有雪糕,冰沫中間更有幾粒白色丸子!