2018-09-20
本来今晚谂住去世贸中心食牛刷锅的~一收工飞快地去世贸中心,谂住落雨应该少啲人啦..点知门口劲多人排队,同男友又好饿唔想再无了期咁等,然后望一望隔离店,系新开嘅锦丽㖞!之前卖广告卖得好行话系全个越南最好食嘅牛肉粉..成日都见好多人去排队...今日又比较离奇,得几个人等,咁我哋不如就试下新嘢啦反正未食过~等咗大概十五分钟就有位,menu都系好传统果啲越南粉有嘅嘢,梗系叫个锦丽综合粉试一试佢啲牛肉啦~ 每张枱都会有只杯,里面放咗啲九层塔,青柠,辣椒同埋芽菜~可以无限添加的~而且台面都有教导我哋点先至系正宗越南食法~我记得最好食嘅牛肉粉系温哥华食过,佢哋仲有地道鸡肉丸~不过暂时系锦丽menu我都未见到呢样野哈哈最后我叫咗一个锦丽综合粉(走葱版~)材料有生牛肉,熟牛肉同埋牛丸~试一下个汤头,都几浓牛味,最紧要系无味精嘅感觉...生牛肉因为仲未熟晒,所以都几淋,熟牛肉方面我觉得比较un唔想太吸引...河粉无咩特别,不过都有点挂汤力...同埋un度啱啱好,唔会太硬又唔会太淋但系以$62来说唔算特别够份量,以佢号称最好食牛肉粉..真系有点儿失望..男友都系点咗同一个牛肉粉(有葱版~)佢食完都觉得唔算太
男友都系点咗同一个牛肉粉(有葱版~)佢食完都觉得唔算太大份量有点唔够的感觉~建议店家可以加粉面的份量~
最后因为唔够饱,我哋走咗去饮珍珠奶茶呢间我觉得尝试过就好了