2022-10-14
每次经过依间 Owens 都想去食,但总系食饱先见到,一于book mark定。今日预留时间,决定去吃个午餐吧!感觉餐厅装修带欧陆风情,墙壁贴上植物图案海报,环境几悠闲,系舒服既用餐地方。睇吓餐牌先,午餐有多款选择,意粉、墨西哥卷、意大利饭、汉堡、肉眼牛扒、全日早餐等,套餐包餐汤或沙律同饮品,仲可以追加法式蟹肉龙虾汤、特饮、小食同甜品㖭。 纽西兰顶级肉眼牛扒 $128牛扒厚身又连住骨,肉眼扒系五成熟,入口十分Juicy,肉质鲜嫩,外层炭烧焦香,牛扒带独特炭烤香气,把牛扒最原始嘅味道发挥出嚟。配合意粉同西兰花一齐食,爽口弹牙,好fresh,口感十分丰富,好喜欢。千岛酱炸虾墨西哥卷 $62外层饼皮香脆,馅料包住炸虾、红椒、生菜,口感丰富,爽口松软,加埋酸酸甜甜千岛酱,整体感觉好清新,食完成个都唔会腻。水牛城鸡翼 跟餐 +$38 鸡翼小食。外皮香脆嘅鸡翼,肉质嫩不干身,每只鸡翼都沾满酱汁,只系少少辣,但好惹味。牛油炒野菌 跟餐 +$28。野菌味道唔错,炒至软腍入味,加上吸收晒嘅菇菌精华,入口菌香十足,牛油味浓郁,令人食唔停口。朱古力心太软伴雪糕跟餐 + $48 甜品,餐
纽西兰顶级肉眼牛扒 $128
跟餐 + $48 甜品,餐厅用心制作,水准好好,香浓既朱古力蛋糕加上流心既朱古力浆,热腾腾既口感再配上一个冰冻嘅云呢拿雪糕,质地好幼滑,实在令人非常满足。