2017-03-03 889 浏览
同几个旧同事聚旧,有同事话食过呢间(其他分店)觉得唔错,就决定试一试~一去到商场,其他餐厅都坐满人同要等位,反而呢间就好清静,所以可以慢慢坐,环境都好宽倘阔落。先叫左个牛油果salad,dressing太甜,但d菜同牛油果都几新鲜既~然后嚟咗虾意粉,连平时唔钟意食茄味酱嘅我都觉得个source好正!甜甜地得黎啲虾又弹牙,好开胃~不过缣个portion太细,5个人每人分得1啖再嚟一个蚬肉意粉,pasta煮得好有口感,软硬度岩岩好!蚬肉都好新鲜好有蚬味,不过如果个source可以辣少少就更perfect啦!之后重头戏,万众期待嘅蟹海鲜拼盘终于嚟喇!呢间以食海产做卖点嘅餐厅以为食海鲜一定冇死,点知愈食愈唔掂...首先,海鲜当然系以清蒸去煮会食到海鲜嘅鲜味啦,但好奇怪呢间餐厅佢所有海鲜𩠌都要你配好浓味嘅酱汁去煮。咁我哋开头食蟹壳都冇乜野,正正常常啦,不过以面包蟹嚟讲就真系冇咩膏。当我哋食到蟹身同蟹脚果阵,我哋闻到好强烈嘅阿摩利亚味!初初都以为系个别同事反应过大,但到所有同事食果阵都闻到好臭!真系好臭!!! 所以即刻同左waiter讲,佢地就换过一盘龙虾海鲜拼盘俾我哋.. 咁佢哋嘅服务都算系唔错

咁我哋开头食蟹壳都冇乜野,正正常常啦,不过以面包蟹嚟讲就真系冇咩膏。当我哋食到蟹身同蟹脚果阵,我哋闻到好强烈嘅阿摩利亚味!初初都以为系个别同事反应过大,但到所有同事食果阵都闻到好臭!真系好臭!!! 所以即刻同左waiter讲,佢地就换过一盘龙虾海鲜拼盘俾我哋.. 咁佢哋嘅服务都算系唔错嘅~
喺龙虾海鲜拼盘嚟之前,之前叫咗嘅蚬肉盘都嚟左~见之前个蚬意粉咁正,叫蚬肉盘实冇死啦!点知都系个source累事,个牛油奶油酱好「漏」,太大阵奶油味完全盖过晒蚬肉味,净系食到奶油味,对此十分失望。
最后龙虾海鲜拼盘,同样地d芝士味重到根本食唔到海鲜味,不过钟意食芝士嘅朋友可以一试!佢有几种唔同芝士,系几香嘅,啲薯仔加埋芝士做配菜都几好食架~龙虾肉都几有咬口,算系唔错啦~
2017-02-13