2017-08-29
约了朋友仔聚会,三个女仔想倾下计食下饭,楼上cafe系最好嘅选择😆这家唐三楼虽然喺唐楼里,但楼梯间光线都充足,唔会比人好屈质的感觉。入内装修布置好有屋企嘅感觉,好舒服。可能因为平日夜晚,一开始担心无位所以都有book定枱,但整晚连埋我枱都只有三枱客人,可能因为星期一晚😮虽然我地book 7:30,但因为早到了,7点先同其中一位朋友上去,女店员好好,比我地入内坐低睇住menu先,亦都无催我哋落单,主动提出我哋可以等埋朋友仔先决定。(可能咁岩人唔系好多先可以😝)环境方面都几安静,只有轻轻声的背景音乐,不太滋扰,枱与枱之间有距离,客人们都互相尊重,唔会大大声倾计。食物方面:餐汤:薯仔汤似系真系用薯仔打嘅,好稠身,有点烟肉吊味,好饮饮品:热苹果玫瑰花果茶一行三人都叫热饮,虽然无冻饮咁大杯,同埋都偏甜咗少少,但整体都唔错P.s. 我地要求想要水时,女店员好细心问我地要冻定暖水,然后带咗一樽比我地自己装,加分☺️黑松露忌廉杂菌意粉黑松露味好香,creamy,意粉软硬适中,唔系好林好唔开胃嘅口感,觉得三个主菜呢个最好食❤️蒜香焗鸡扒配薯菜虽然店员话要等半个钟,但感觉都跟住两碟意粉咁上下时间就上菜了,鸡扒
食物方面:
餐汤:薯仔汤
似系真系用薯仔打嘅,好稠身,有点烟肉吊味,好饮
饮品:热苹果玫瑰花果茶
黑松露忌廉杂菌意粉
蒜香焗鸡扒配薯菜
虽然店员话要等半个钟,但感觉都跟住两碟意粉咁上下时间就上菜了,鸡扒厚身够Juicy,个汁唔会太咸岩岩好,薯菜份量都好多🤤
黑椒鸭胸意粉
朋友唔系太肚饿,但最低消费每人一个dinner set,所以叫了个最平嘅,味道无另外两个咁突出,但意粉都系煮得好好味
最后坐到十点半先走,系最后一枱走嘅客人😂整体来说,平日夜晚想揾地方食野倾计,闹市中系唔错嘅选择,会Encore🙆🏻