2024-01-11
今日约咗好耐冇见嘅朋友 我哋去咗黄埔呢间餐厅 去到门口有好大棵圣诞树 , 周围环境已经有圣诞装饰, 地方好宽敞, 冇压迫感 ,唔会枱与枱之间好近, 一边食一边倾计几好嘅地方。我哋两个人 叫咗 三文鱼椰菜花藜麦饭, 件三文鱼好厚,煎得好香外皮有少少脆, 又唔会油淋淋😋, 第一次食椰菜和藜麦代替白饭, 感觉上好健康都好有饱肚感,口感特别 椰菜花爽和藜麦烟韧 几好食。 芫茜罗勒酱 杂菌意粉 , 一嚟到已经问到好香, 已经等唔切要立即食,材料只系杂菌 和罗勒酱 虽然材料简单,但系味道一啲都唔简单,真系好香面意大利粉好弹牙。最后真系唔少得甜品😋我哋叫咗杯 士多啤梨乳酪抹茶芭菲, 芭菲好靓 唔舍得食🤭 真系要一层层品尝, 我先食咗拿破仑 好脆 中间系吉士酱, 唔系好甜 好味😋 之后就 开始食雪糕,底层有抹茶啫哩和一些脆片, 好食好满足。