2011-04-22
今天已经系第5次黎呢间餐厅食饭,以前住元朗,要揾一间户外坐既地方又舒服唔赶客既,呢度系个唔错既选择,好岩一大班人一齐黎食野同聚聚。地方唔算好偏,就算0系元朗市搭的士都好近,只系0系博爱医院再驶入少少就已经到。而待客、服务方面都唔错,夜晚天气有少少冻,我地拣左户外黎坐,侍应都好好即刻开著旁边既暖炉灯俾我地而自己推介既野食就有呢一样,每次黎到都会叫呢个烧香菇黎食,只要去出面点想烧既野食,有菜类同海鲜、肉等等,呢个香菇若手掌咁大,价钱40元左右,虽然价钱有少少贵,但系味道真系一流。叫完可以返自己座位坐,餐厅侍应会将野食送到你台面。咖喱鸡+ 泰式薄饼前几日食完印度薄饼,今日仲想回味一下,所以即席叫左泰式既有咩分别,我地ORDER左个原味,味道唔算好特别,但同样软绵绵,点咖哩味道OK! 合格合格!再叫多个菠萝肉松海鲜炒饭,都唔算好有菠萝味,反而肉松好似略厌太多,盖左本身新鲜菠萝香味,菠萝如果再炒耐少少,焦少少,令菠萝香味出D,效果会更加好。但卖相都算OK,下次我会再试其他炒饭~虾酿皮蛋最普遍既泰式小食,每次去泰式餐厅既DINNER SET都会好多时有埋呢道菜式,若论汁,虾肉既弹口同埋皮蛋,都只属
呢度系个唔错既选择,好岩一大班人一齐黎食野同聚聚。
但卖相都算OK,下次我会再试其他炒饭~
若论汁,虾肉既弹口同埋皮蛋,都只属好普通。
因为自己唔食猪牛羊,所以冇食到,但系望上去烧得几香同外脆内软,
而且切片都切得适中,可以试一试。