2018-07-05
知道呢度中午都有omakase可以食,所以今日放假专登约埋个fd 一齐book食晏就(平啲嘛)中午既omakase有288,388,780同980可以拣,我地就拣个中位价388既trytry先先有热辣辣既滑滑茶碗蒸前菜就系爽口既芝麻小章鱼跟住就由日藉师傅为我地制作寿司laa寿司会一件件咁上俾我地,从中可以同师傅有好多交流,亦都会更了解自己食紧啲乜,食完好似上左一堂日本料理科咁今日388呢个set既头四贯系 深海池鱼、金目鲷、真鲷同带子,之后就系蓝鳍大拖罗、左口群边、甜虾同海胆每一件既寿司都经已混合左酱油同芥末,醋米饭粒粒分明,烟烟韧韧,而鱼生刺身就新鲜甜美,当中既蓝鳍大拖罗同左口群边直头系入口即溶添食完寿司仲有手卷,由师傅即整再亲手俾我地今日既系白鱼手卷,师傅话系入面有唔同品种既鲷鱼,紫菜食落脆卜卜,每一啖都有超量既鱼生,浓浓既鱼鲜甜味,真系好正食完之后就有一碗热汤清一清口腔最后仲有一球豆腐雪糕做甜品,佢地既豆腐雪糕洒上海苔粉,呢个配搭真系第一次,听落有啲怪咁,但食落唔怪得黎有惊喜,几夹添wooo------------------------------食物质素:🤤🤤🤤🤤(5🤤最优)
先有热辣辣既滑滑茶碗蒸
前菜就系爽口既芝麻小章鱼
跟住就由日藉师傅为我地制作寿司laa
食完寿司仲有手卷,由师傅即整再亲手俾我地
食完之后就有一碗热汤清一清口腔
食物质素:🤤🤤🤤🤤(5🤤最优)
价格水平:💰💰💰(5💰最贵)
环境装修:✨✨✨+0.5(5✨最好)
服务态度:🌟🌟🌟+0.5(5🌟最佳)
整体评分:❤❤❤❤❤❤❤(10❤满分)
是次评论及分数视乎进餐当天的品质而订,亦同为个人观感:)